Dr. Komin Vlagyimir: Önszabályozó állapotok.

unnamed

unnamed

A meditációval vagy a légzésgyakorlatokkal változó tudatállapotot érhetünk el, ami segítségével egyszerű önszabályozó állapotba kerülhetünk. Kiegyensúlyozódunk. A gondolatok nem befolyásolnak, a stressz nem hat a testre, az izmokra, nem kell menekülni, védekezni, támadni, félni. Azonnal oldódnak a feszültségek, ellazulunk, és kellemesen ki tudjuk pihenni magunkat.

Ezek az általános hatásai a változó tudatállapotnak.

Speciális önszabályozó folyamatok indulnak, amikor mélyebbre hatolunk, a változó tudatállapot különleges irányára találunk. Regresszión át elérünk a gyerekkori emlékekhez, a fogantatáshoz, az anyaméhben töltött időszakhoz, és megtaláljuk a különböző traumákat, stresszeket, fájdalmakat. Lehetőségünk van azonosítani a speciális sors programokat amiket fogantatásunkkal az előző generációktól örököltünk. Nagyon mély feldolgozási lehetőségeink vannak. Nem csak a fizikai tünetek enyhülnek, hanem jóra változik a viselkedésünk, jobb lesz a kapcsolat magunkkal, nő az önbizalmunk.

Azonosítani tudjuk a különböző kulturális nemzetközi programokat a változó tudatállapotok segítségével.

Bizonyos kultúrák családjaiban az elsőszülöttet támogatják, ő örököl elsőként, elsődleges helyzete van a családi hierarchiában. A fiatalabb testvérei másodlagosak. Más kultúrában viszont a dominanciának egy másik leosztását figyelhetjük meg. Az ő kedvencük a legkisebb gyermek, az idősebbet elküldik a háztól. A kicsi feladata gondoskodni a szülőkről halálukig. Övé az elsődleges pozíció a családban. Az első példa a nyugati kultúrában a második a keletiben található. Amikor felismerjük a modellünket, megbékülünk a testvéreinkkel, szüleinkkel. Ezek csak kulturális modellek.

Előfordul, hogy a pénzzel kapcsolatban azt érezzük, több megy, mint jön, vesztes helyzetben vagyunk. Ha több jön, mint megy, az nyertes helyzet. Ha kiderítjük, honnan jön a rossz program, jóra tudjuk cserélni.

Ezek a lehetséges változások mind önszabályozó formában zajlanak, csak meg kell érteni és el kell fogadni a tényeket.

A változó tudatállapotok legmélyebb állapotaiban másfajta, különleges  intelligenciákkal is kapcsolatba kerülhetünk. Ez megnyilvánulhat különleges állatok formájában. Szárnyasok és madarak formájában kígyószerű testtel. Emberhez hasonló figurákként, akik szárnyakkal jelennek meg, mint az angyalok, vagy absztrakt formákban, gömb, láng, fényalakban. A testünkből kilépve a világot eredeti natúr formájában látjuk. Az ilyen mély változó tudatállapotú folyamatok során a legmélyebb változás is megtörténhet velünk. Az egész életünk, egészségi állapotunk, családi viszonyaink, a tevékenységünk jóra fordul.

Az egyszerű transzállapotok mindenki számára könnyen elérhetőek. A speciális, nehezebb szellemi típusú állapotok nagyon ritkák az életben, de mindig van esély mély folyamatba kerülni. Ösztönösen mindenki vágyik ilyen mély pozitív változásra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.