Dr. Komin: Életünket irányító folyamatok 1. rész

Dr. Komin Vlagyimir válasza:

Az ember életét nem a tények, és történések irányítják, hanem a folyamatok.

A folyamatok időben nyilvánulnak meg, az a tulajdonságuk, hogy időben újra és újra megtörténnek velünk.

Amikor nem vesszük észre és nem értjük ezeket a folyamatokat, akkor képtelenség bármit is átváltoztatni az életükben.

A folyamatoknak hierarchikusan épülnek egymásra. A magasabb szintű folyamat irányítja az alacsonyabb szintű folyamatokat. Ezeket a hierarchia szinteket, ha ego szempontjából tekintjük látjuk, hogy értékeit befolyásolják az emberi testből, hormonális háttérből származó kívánságok. A túlélési ösztön, a szexuális ösztön, a dominancia ösztöne erősíti az emberi önzést. Konfliktus jön létre azokkal, akiknek hasonló ösztöneik vannak. Csapatok, kis bandák alakulnak, saját önzéseik alapján egyesülnek. Vannak, akik nagyobb csoportokat alakítanak, hitelessé válnak, közösségi struktúrává fejlődnek, és vannak akik kis bandákban léteznek tovább. Itt minden embernek és csoportnak saját igaza van. Az erősebb visz mindent. Emberi törvények és szabályok működnek.

Gyakran felborul az egyensúly a csoportokon belül és a csoportok között is. Végül az összeomlás törvényei szerint  zárulnak a dolgok.

Léteznek még a testen belül, és testen kívüli finom struktúrák, amik túllépik a test és a sejtek határait, és nem befolyásolják az emberi ösztönöket. Itt egyfajta szellemi törvények folyamatok kezdenek működni. Ezek a finom struktúrák az emberi mozgást, ötleteket cselekedeteket befolyásolják, és erősebbek  mint, az emberi test ösztöneiből származó folyamatok.

Ha érzelmi konfliktus van két ember között, fájdalmat, frusztrációt okoznak egymásnak, ez a konfliktus a testben sejt szinten rögzül, és újra és újra reprodukálódik.I Nem tűnik el az idővel, ezek a fájdalmas emlékek a testben megmaradnak. Amikor spirituális jellegű folyamatot építünk fel kollektív tudat finom struktúrákkal összekapcsolódunk. Feldolgozzuk, megszüntetjük ezeket a fájdalmas emlékeket, és át változtathatjuk pozitív hatású energia tartalékká. Kilépünk a negatív folyamatokból, ami több generáción keresztül irányították  az életünket, és elindítjuk, , felépítjük az új pozitív hatású folyamatokat ami új irányba viszi az életünket és a további generációét.

A spirituális feldolgozás nélkül nem tudjuk észrevenni, megérteni a minket irányító negatív folyamatokat, és ezért csak spirituális úton változtathatjuk meg őket

Szent Pál a korintusiaknak írt első levelében írja, a spirituális embereknek mindig igaza van a lelkes emberekkel szemben. Mert a szellemi típusú emberek erősebbek, nekik mindig igazuk van. Az emberi életet irányító törvényeket, felismerhetjük, megtapasztalhatjuk. Aki jobban érti ezeket, előnyhöz jut  azzal szemben aki kevésbé érti.

A folyamat tulajdonsága, hogy nincs jó és rossz folyamat, az számít, mi a végpont, hová érkezünk meg. Hogyan kezdődik, hogyan folytatódik valami, még elrejti előlünk, jó vagy rossz dolog történik, csak az eredmény a fontos. Lehet olyan élet helyzet ami szépen jól indul , és jól is végződik. , De   van amikor a jó vég kicsengéshez nehéz körülmények között jutunk célba. Ritkán lehet tiszta fejjel ezeket elindítani, olykor szükségünk van spirituális hatásra, hogy vállalni tudjunk egy nehéz, bonyolult dolgot, aminek csak a végén vár a  szép eredmény. Legtöbben félünk az ismeretlentől, a változástól. Szükség van szellemi megvilágosodásra a tetteinkhez.

 

Cikkünket itt folytatjuk

2 thoughts on “Dr. Komin: Életünket irányító folyamatok 1. rész

  1. “Szent Pál a korintusiaknak írt első levelében írja, a spirituális embereknek mindig igaza van a lelkes emberekkel szemben.” Ezt hogy kellene értelmeznem? Hogy szellem és lélek szemben áll egymással?
    Vagy arra utal, hogy a szellem magasabb rendű valami, mint a lélek? Elismerve ezt,és hogy szellemi síkon erősebb energiákat tapasztalhatunk és meríthetünk, ezeket az energiákat úgy lehet helyesen használni véleményem szerint, ha a léleken keresztül befogadjuk, magunkba építjük. Remélem érthető, amire gondolok. Másképp fogalmazva a szívnek és a tudatnak össze kell kapcsolódnia, ez eredményezi a tiszta érzelmeket és tudatosságot együttesen. Ha nincs meg ez az összekapcsolódás, hiábavaló a magasabb tudatállapot tisztátalan érzelmekkel. Akkor nem tudunk harmóniában létezni az Univerzum (Isten, Intelligencia, stb.) energiáival, jelenleg én így tapasztalom.

    1. Erre válaszul azt mondanám, hogy az emberekkel kapcsolatban a “bioenergia” vagy „energia” kifejezést nem olyan régóta kezdtük el alkalmazni.

      Először Wilhelm Reich osztrák-amerikai pszichiáter /1897-1957/, Sigmund Freud tanítványa használta az orgon energia megfogalmazást az emberekkel kapcsolatban. Ezt nem fogadták el a kortársai. Reich halála utána tanítványai használni kezdték az „bioenergia” szót az emberekkel kapcsolatban és ez mint egy vírus elterjedt a gondolkodásban. Az energia nem gondolkodik, nem cselekszik, csak potencia. Gyakorlatilag amikor a spirituális, vagy lelki típusú embereket említjük, akkor jobb, hogy a finom struktúrákról beszélünk.

      Az emberi tudat a finom struktúrákon keresztül ad utasításokat a fizikai testnek. Az érzelmi reakciónak, mentális reakciónak megfelelő finom struktúra van a testünkben. Ezek közvetítenek a testi cselekedetek és a tudat között. Sok érzelmi, mentális reakciónk van, ami a hormonális rendszert is befolyásolja. Ezek: a túlélő és szaporodási ösztönök, féltékenység, irigység érzése. A hierachikus dominancia, félelem, kapzsiság és más ösztönök alkotják az egónk magját.

      Amikor a tudat a testen belül helyezkedik el, mindig az önzés dominál a gondolatok és az érzések felett. Így ütközünk a többiek egójával, konfliktus helyzetek adódnak, a többi személyiséggel. Amikor az emberi tudat átlép a testen kívüli pozícióra, akkor a külső finom struktúrákkal tud összekapcsolódni ami a kollektív tudat és emberek közötti közvetítő rendszer. Ebben az esetben nincsenek konfliktusok az emberek között, ők tömegesen teljesítik a feladatot, ami a kollektív tudatból származik.

      Dr.Komin.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.