Dr. Komin Vlagyimir: Újjászületés és a spiritualitás

76791b893fff9d9452222b48559e2001

Az újjászületés folyamathoz kapcsolódik a folyamatos légzés első tapasztalatszerzőjének és kísérletezőjének Wilhelm Reichnek (1897-1957) osztrák-amerikai pszichiáter és pszichoanalitikus munkássága. A második világháború előtt Ausztriában élt, majd a háború miatt Amerikába disszidált, ott végezte a kutatásait. A huszadik század hatvanas éveinek végén Leonard Orr (1937) Amerikában alaposan kidolgozta az újjászületés folyamatokat, melynek a rebirthing nevet adta. Reich a testben lévő feszültségek csökkentésén dolgozott, a fizikai elnyomásokkal foglalkozott, amiket az izmok páncélszerűen hordoznak. Fő célja volt megszabadítani az embereket a fájdalmakból eredő, korlátozó feszültségektől, és laza komfortos állapotba juttatni őket.

Leonard Orr az érzelmi témákra összpontosított, mint a bezártság, kisebbségi érzés, félelem. Az újjászületés folyamattal a végtelen szeretet, boldogság, nyitottság állapotába juttat, ahol az ember el tudja fogadni a világot és saját magát.

A további évek elteltével megtanultuk kidolgozni a mentális hiányosságokat is. Például, amikor minden áron meg akarunk felelni a szüleinknek, mert ők nem tudnak elfogadni minket, nem ismerik el, letagadják a férfiasságunkat vagy a nőiességünket. Vagy a bűntudat érzésével befolyásolnak, éljünk úgy, ahogy mások számára jó, de nekünk nem. Így nem lehetünk önmagunk, a fekete bárány szerepét vállaljuk a családunkban, a társadalomban.

Az újjászületés folyamattal ki tudunk lépni ezekből a modellekből és olyan életet építhetünk, ahol kiteljesedve megvalósítjuk magunkat, szép eredmények születnek az életünkben. Megfelelő párkapcsolatban élünk, az csináljuk, amit a legjobban szeretünk.

A spirituális szint első lépése a testen kívüli tapasztalat szerezése. A lelki újjászületés szempontjából a fogantatás során a szabad létállapotból a testi korlátok közé kerülünk. Ez egy fordított hatású folyamat. A lélek feladata átformálni a testet, az életet, a lelki és szellemi igények szerint. A gyerekek négy éves korukig gyakran visszaemlékeznek, honnan jöttek a világra, milyen szellemi rétegből származnak, ki ők igazából, milyen szellemi típusúak ők. Lehetnek angyalok, olyanok, mint a bárányok, akik a földön járva támogatják a jót, vagy különleges manók, akinek speciális feladatuk van. Ők az embereket tanítják, és a civilizációt viszik előre. Vagy nyers friss lelkekként születtek, akik megtanulják az anyagi élet formáját.

A saját szellemi eredetiségünket a fogantatás során fedezzük fel. Ellentmondásos érzés. Ebből a pontból vissza tudunk jutni oda, ahol megláthatjuk, honnan jöttünk, mi az életünk feladata. Fontos, hogy az újjászületés után, és négy éves korunk elteltével is vissza tudjuk állítani a kapcsolatot a saját szellemiségünkkel.

A szellemi részünk egy különleges „wifi” ami egyenes kapcsolatot tart a kollektív tudattal. Verbálisan tudunk kommunikálni rajta keresztül. Fizikai, érzelmi, mentális szinten egyáltalán nem észleljük, nem értjük a felsőbb erőből jövő jeleket. Csak hihetjük, hogy létezik felsőbb jóakaratú rendszer. Mint ahogy a vakok járnak a fényben. A lelki, szellemi információt nagyon finom, magasabb frekvenciájú rezgések alapján lehet észrevenni.

Amikor a belső én a testünkben van, a testből való kommunikáción keresztül, az anyagi világból durva információkat kapunk. A testből kilépve, az újjászületés folyamat megadja nekünk azt a lehetőséget, amikor megszűnik a kapcsolat a testtel, emberekkel az anyagi világgal, és képesek vagyunk észre venni jóval finomabb információkat. Ebben az állapotban megszűnnek a félelmek, szorongások biztonságban vagyunk. Szerethetőnek érezzük magunkat, az egész világ segít, támogat minket. Amikor a folyamat után visszajövünk a testünkbe, újra visszatérnek mindennapi, szokásos érzéseink. Ezért több időre, gyakorlatra van szükség, hogy a mindennapi életben is észlelni tudjuk ezeket a finom információkat. Idővel nem csak légzéssel, hanem meditációval is érezzük már visszajelzéseket, és a világ kezd megváltozni jóra fordulni körülöttünk.

Milyen konkrét képekkel, milyen témákkal tudunk dolgozni ezen a szellemi szinten, azt a következő cikkünkben bővebben leírjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.